Connect with us
pub

ȘTIRI ROMÂNIA

EDITORIAL.De ce au fost desființate fondurile de pensii? Sărăcirea pensionarilor, făcută cu premeditare?

De ce au fost desființate fondurile de pensii? Poate mulți dintre dumneavoastră vă întrebați. Poate pare forțată concluzia că, desființarea fondurilor de pensii a făcut parte din măsurile luate pentru îndatorarea țării și spolierea națională.

            Nu este o concluzie socialistă ci una de cea mai liberală speță.

            Un liberalism adevărat se bazează pe independență bancară, financiară, comercială, juridică, și mai ales energetică.

            Toate aceste calități naționale le aveam asigurate în 1990 și puțin după acest an, dar una câte una, încet și pe nesimțite au fost afectate și eliminate. Sub pretexte și metode în afara interesului național.

            Fondurile de pensii(4) susțineau consistent marile afaceri naționale, energie, petrol, gaze și fără aceste fonduri toate aceste afaceri naționale puteau fi, concesionate, vândute, pierdute. Totul pentru că nu mai puteau (vezi Doamne) fi administrate, că statul din administrator eficient, constructiv și responsabil, până în 1990, devenise un „prost administrator” care pierde tot.

De ce au fost desființate fondurile de pensii dacă specialiștii le doreau salvate?

            La începutul anilor 1990 un mare specialist în economie, care a salvat economii străine, s-a oferit pe gratis (din patriotism) să organizeze economia capitalistă română.

Este vorba de inginerul feroviar Anghel Rugină. Acesta a oferit guvernului român, nou instalat, soluția construcției pe baze solide a unei economii capitaliste eficiente. Una puternică și echilibrată, cu condiția ca aceste fonduri să fie păstrate și respectate (ca investiție, rulaj și reinvestire). Și ar mai fi fost și condiția ca certificatele de proprietate să nu fie răscumpărate de stat. Soluția era să se organizeze o bursă a acestor certificate. S-ar fi putut astfel ca cetățeni cu spirit capitalist (nu tiriplici, gășcari și șmecherași, clienți ai cățăraților politici profitori de moment) să aibă ocazia să-și contruiască afaceri legale. Câteva măsuri corecte ar fi făcut ca statul să nu sărăcească.

Un stat puternic economic își poate apăra sistemul privat. Un stat spoliat și vândut nu are cum să-și ocrotească interesele naționale. Astfel, sistemul privat va fi mafiotizat și sufocat de interese străine care-l vor sărăci de toate valorile statul național.

Nici o putere străină nu poate să fie benefică altul stat pentru că lipsa de interes național duce la spoliere sălbatică. Nu e nevoie de nici o demonstrație pentru că realitatea noastră e la vedere. Nimeni nu o poate nega sau cosmetiza.

A fost trădare sau amatorism?

Așa că au fost eliminate fondurile de pensie. Cetățenii români care au susținut prin contribuțiile lor aceste fonduri au susținut și afaceri importante de stat. Au făcut-o prin munca lor directă. Dar a fost atacat, exclus, dreptul, cetățenilor români, de proprietate asupra valorilor naturale naționale și materiale. Acestea au fost înstrăinate abuziv și trădător.

Situația actuală este de spoliere a valorilor naturale și materiale și de pauperizare națională. Puținii care au averi imense sunt în general oameni care au făcut bani din funcții cu stipendii pentru înalți funcționari de stat sau din „afaceri” cu statul prin rude și relații. Ei nu reprezintă nimic din interesul național.

Au fost degradate sau distruse, cu argumente false și obraznice toate șansele românilor de a avea ceva al lor. S-au distrus sistemul de învățământ, sanitar, feroviar, naval, aerian, minier, industrial, agricol, de cerecetare, farmaceutic. Nimic nu a rămas neafectat și culmea e că se pretinde că există o evoluție (sâc!).

Dacă de la nivelul la care eram în 1990, când eram independenți bancar, financiar, energetic și industrial, se dezvolta și se moderniza fiecare obiectiv național, acum nu ar fi fost multe state înainrea noastră. Iar noi nu am mai fi cei cu salariile și pensiile cele mai mici din Europa și cu datoriile cele mai mari.

Situația actuală are un singur nume: T R A D A R E  fără echivoc și fără rușine la cel mai înalt nivel și în cele mai importante, reprezentative și puternice structuri.

Un editorial pentru Off the Record, semnat de ing. Dorina Barcari, specialist în pensii și salarizare.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top