Connect with us
pub

BREAKING NEWS

E bătaie pe locurile scoase la concurs de Casele de Pensii. CNPP angajează 1000 de oameni

E bătaie pe locurile scoase la concurs de Casele de pensii din țară.La Suveaba s-au înscris 9 candidați pe un loc. Ministerul muncii a propus suplimentarea cu 1.000 posturi pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele majore ale Casei Naționale de Pensii Publice. Specialiștii în muncă trebuie să evalueze 5 milioane de dosare de pensii până în 2023. Potrivit ministrului Raluca Turcan, tot atunci se va schimba și formula de calcul a pensiilor astfel încât pensiile mici să crească.

Casa Județeană de Pensii Suceava organizează concurs pentru ocuparea a 30 de posturi în data de 6 septembrie. Numărul de dosare de candidatură este unul record. Directorul CJP Suceava, Constantin Boliacu, a spus că până la termenul limită au fost depuse nu mai puțin 287 de dosare. Dintre posturile disponibile, 24 sunt pentru candidați cu studii superioare, consilieri debutanți și 6 pentru cei cu studii medii, referenți debutanți. Astfel, vechimea în muncă nu e obligatorie pentru ocuparea acestor posturi.

Cei mai mulți dintre candidați sunt cei care optează pentru posturile cu studii superioare. Mai exact 232. 55 sunt dosare de candidatură pentru posturile unde sunt necesare doar studii medii.

Toate locurile scoase la concurs de Casa Județeană de Pensii Suceava sunt necesare pentru acțiunea de evaluare a tuturor dosarelor de pensii din sistemul public.

Examenul care va avea loc pe 6 septembrie de la ora 10, presupune o probă scrisă și una orală. SIngurul inconvenient pentru ocuparea unui astfel de post este faptul că durata contractului este una determinată.Termenul la care contractul se încheie este 31 decembrie 2022.

OFF THE RECORD.ro urmărește toate modificările care vizează pensiile și salariile dvs.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top