Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Doliu pentru lumea culturală buzoiană. A murit unul dintre cei mai respectați artiști din județ

Doliu pentru lumea culturală buzoiană. Mesajele de condoleanțe și regrete eterne au curs astăzi pe toate rețelele de socializare după anunțul referitor la moartea sculptorului Dan Drăghiciu. Artist și profesor de arte plastice, Drăghiciu era membru al
Uniunea Artiștilor Plastici ( UAP) Buzău din 1990. Bărbatul respectat în tot județul și nu numai pentru activitatea sa culturală dar și pentru devotamentul cu care și-a făcut meseria a încetat din viață duminică, 16 februarie, în urma unui atac cerebral. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Artistul avea 62 de ani și era profesor la Liceul ,,Nicolae Iorga” din Nehoiu.


Dan Drăghiciu s-a născut la 12 noiembrie 1957, în satul Păltineni din orașul Nehoiu. A urmat cursurile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București și apoi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București.
Bărbatul era căsătorit cu Cristina Manuela Draghiciu și avea o fată, absolventă a Facultății de Medicină din Brasov. Ceea ce rămâne, sunt însă lucrările de artă monumentală pe care le-a lăsat moștenire pe teritoriul României dar și in afara granițelor țării.

Profesorul Drăghiciu era extrem de iubit în comunitate

Dovadă stau sutele de mesaje postate pe rețelele de socializare de foști sau actuali elevi dar și colegi sau cunoscuți. Jurnalistul Realitatea Plus, Bogdan Muzgoci, a publicat astăzi un mesaj prin care își exprimă regretul pentru pierderea sculptorului. ” Am avut ocazia să îl premiez pe dl. profesor Dan Drăghiciu în 2012, la Gala Proiect Nehoiu, organizată de tatăl meu în cinstea celor mai marcante personalități ale ultimului deceniu la Nehoiu. Rămas bun, domnule profesor. Pentru munca și devotamentul pentru educație și cultură, acum dumneavostră meritați o statuie. ” a scris realizatorul tv pe pagina sa de Facebook.

Foto:  http://Auras.Mihaiu.ro

Dan Drăghiciu are lucrări expuse la Soroca, Plopeni, Năsud, Lugoj și alte orașe din țară. Deasemenea, acesta a restaurat și monumentul Eroilor din Pătârlagele, județul Buzău dar și un bust al lui Nicolae Iorga, expus în incinta liceului din Nehoiu, unde și-a desfășurat activitatea în ultimii ani . Filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România a publicat astăzi un mesaj prin care își exprimă regretul pentru pierderea artistului.

Vezi și ce televiziune se închide.

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top