" > ȚĂNDĂREI INTRĂ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

ȚĂNDĂREI INTRĂ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ. S-a emis o nouă ordonanță militară

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020

Orașul Țăndărei intră în carantină totală începând de astăzi. Decizia a fost luată din cauza numărul mare de persoane infectate și de decese din această zonă. Mulți locuitori din Țăndărei au revenit zilele trecute din străinătate.

„În Ialomița, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%.

Din cei opt decedati, 7 sunt tot din Țăndărei”, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Marcel Vela.

“Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice”, a adăugat Vela.

„Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc

Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!

Consiliul Județean Ialomița, primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa”, a continuat ministrul de Interne.

Vezi ce vedetă s-a îmbolnăvit de COVID-19.

În Țăndărei au venit vineri militarii. Aceștia au ajutat polițiștii și jandarmii care efectiv îi păzesc cetățenii de acolo. SItuația este cu atât mai gravă cu cât mulți dintre ie nu respectă regulile impuse de autorități.

Sute de persoane s-au întors în ultimele săptămâni din Italia, Spania, Marea Britanie și Franța. Cele mai multe dintre acestea sunt de etnie romă. Autoritățile locale s-au plâns că acestea nu respectă măsurile de carantină, ies la plimbare prin oraș, sau merg în vizită la rude.  Polițiștii au aplicat deja sute de amenzi, dar cetățenii nu pot fi stăpâniți, susține primarul orașului din Ialomița,

Continue Reading
To Top