" > Cum să iei 15 000 de euro de la stat pentru a-ți moderniza locuința?
Connect with us

EVENIMENT

Cum să iei 15 000 de euro de la stat pentru a-ți transforma casa? Banii sunt prin programul „Casa Eficientă Energetic”

Cum să iei 15 000 de euro de la stat pentru a-ți transforma casa în una eficientă energetic? Programul demarat de ministerul mediului astăzi vine în sprijinul a mii de români care doresc să investească în reducerea consumului de energie. Un alt scop al proiectului este reducerea nivelului gazelor cu efect de seră. Suma pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor o finanţează prin AFM poate ajunge la aproximativ 70 000 de lei.

CUM SĂ IEI BANII?

Practic oricine se apucă să-și renoveze casa poate accesa acest program. Asta dacă îndeplinește niște criterii. Cheltuielile eligibile ale Programului „Casa Eficientă Energetic” pot fi instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperişului sau a pereţilor exteriori. Și montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare și noi sisteme de ventilaţie, pot fi cheltuieli eligibile. În interior, românii pot opta pentru corpuri de iluminat cu LED, senzori de mişcare, robineţi şi conducte noi etc. Banii vin către beneficiar dacă acesta a reușit să crească eficiența locuinței sale cu cel puţin o clasă energetică. Acest lucru se poate verifica destul de simplu printr-o expertiză asemănătoare celei care se face la achiziția unui imobil prin Prima Casă.

„Casa Eficientă Energetic este unul din programele la care ţin foarte mult şi care va ajuta foarte mult şi populaţia, şi economia, şi mediul. Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30% prin pereţii exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiş. Se ştie că, astăzi, sectorul clădirilor este unul din cei mai mari consumatori de energie şi cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră. Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar şi una economică şi socială. O astfel de investiţie duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie şi, implicit, la scăderea consumului naţional de energie”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Mai multe informații pe Off the Record.ro

Continue Reading
To Top