" > Cum să faci videochat și să nu fii vânat de stat pentru neplata taxelor. Totul s-a fiscalizat. - Off the record
Connect with us

OFF THE RECORD

Cum să faci videochat și să nu fii vânat de stat pentru neplata taxelor. Totul s-a fiscalizat.

Cum să faci videochat fără să fie nevoie să te ascunzi de ANAF. Totul se poate rezolva prin respectarea unor reguli simple. Primul pas este alegerea unui cod CAEN pentru activitatea de videochat. 6312 este acesta și de aici pleacă totul. Aproximativ 200 000 de femei din România făceau videochat legal în România la sfîrșitul acestei veri. Numărul modelelor a crescut în perioada pandemiei și asta și pentru că rata șomajului a crescut și ea. Videochatul este una dintre industriile cu cea mai mare creștere în ultimii ani și s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru statul român care găsește cu greu metode prin care să obțină venituri din această activitate. Banii făcuți aparent ușor pot fi la fel de repede ascunși de ANAF. Doar că instituțiile care se ocupă cu colectarea taxelor și impozitelor au început să dea de urma modelelor mai lacome. Recent, o femeie de 54 de ani din Sălaj a fost condamnată de Tribunalul Sălaj la muncă în folosul comunității după ce nu și-a declarat veniturile din activitatea de videochat prestată între 2013 și 2018.

Cele mai multe dintre modele sunt tinere

Cum să faci videochat și să trăiești din asta? Foarte mulți dintre noi știm deja celebrele reclame la videochat care îți promit marea cu sarea pentru minimum de efort și maximum de profit. În realitate lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Pentru a putea câștiga veniturile promise de firmele care găzduiesc saloanele de videochat, e nevoie de multe ore de muncă în fața calculatorului și a camerei de filmat. De foarte multe ori este nevoie și de investiții. O cameră performantă, lumini, un calculator performant și multă răbdare și curaj.

Societatea românească asociază încă videochatul cu o zonă gri a moralității. Dar e sau nu imoral să faci bani din vânzarea propriului timp? Ce compromisuri se fac în acest domeniu? În cazul fetelor tinere care află că pot face ușor la început 400-500 de dolari la 2 săptămâni , cea mai mare capcană este mirajul banului făcut ușor. O studentă care crede că banii trebuie să se facă ușor va fi tentată să renunțe la studii sau să-și rateze evoluția în facultate din cauza timpului petrecut la muncă și nu la cursuri, Ce-i drept, multe modele cu experiență ajung într-un timp scurt să câștige salarii care i-ar face invidioși și pe directorii din mari companii. 20.000-25.000 de dolari la fiecare două săptămâni nu sunt de ici de colo. Compromisurile sunt însă pe măsură.

Așa că daca ai de gând să faci bani ușor, ai grijă să fii pregătit și pentru compromisuri. Munca e muncă indiferent ce ai alege să faci, iar banii nu merită de fiecare dată orice fel de sacrificiu. Timpul acordat studiilor este o investiție pe termen lung. La fel și cel acordat familiei. Tu alegi.

Continue Reading
To Top