" > Cum să câștigi 8000 de lei pe lună lucrând în construcții Off the record
Connect with us

OFF THE RECORD

Cum să câștigi 8000 de lei pe lună în construcții în România. Firma care construiește autostrada de centură caută muncitori.

Cum să câștigi 8000 de lei lunar ca muncitor în construcții? În 2021 este mai simplu decât în anii trecuți. Eforturile guvernului de a pune pe picioare mari lucrări de infrastructură sunt o mare șansă pentru cei care își caută un loc de muncă.

De exemplu, firma din Turcia care construiește autostrada de centură caută angajați din România. Doar că aceștia sunt din ce în ce mai greu de găsit. În lipsă de români dornici de muncă, patronii au recurs la o soluție de compromis. Au adus muncitori de acasă. Echipa turcească este în București de două luni de zile și de atunci, cei 90 de muncitorii nu au ieșit din șantier. Experiența lor în domeniu este una mare, însă nu neapărat greu de egalat. Bărbații muncesc de 20 de ani în construcția de drumuri și au contribuit serios la infrastructura Turciei. Cei mai mulți sunt originari din Ankara și acum locuiesc în Jilava în case închiriate de companie.

„Sunt serioși, lucrează bine și ne vor ajuta să dăm autostrada în folosință mai repede decât scrie în contract”, spun reprezentanții companiei, citați de Pro TV.

Spre deosebire de angajații români, turcii au alte moduri de a se relaxa în pauze sau după program. De exemplu, supervizorii au constatat că în jurul șantierului nu au găsit nici măcar o cutie de bere în ultimele două luni. Asta și pentru că muncitorii turci nu beau alcool. Cel mai greu se descurcă însă cu mâncarea. Firma a apelat la servicii de catering pentru că amenajarea unei cantine a fost imposibilă din cauza pandemiei.

Mai multe știri pe Off The Record.ro

Continue Reading
To Top