Connect with us
pub
sursa-https://www.wall-street.ro/

SOCIAL

Cu cât cresc pensiile din septembrie 2020.

Cu cât cresc pensiile din septembrie 2020 este întrebarea la care se gândesc sute de mii de pensionari din România.

Sursa foto-Evz

Pensiile se vor majora cu 40 la sută de la 1 septembrie, lucru care îi îngrijorează pe economiști. Punctul de pensie va crește de la 1265 la 1775 de lei. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că sumele destinate majorărilor sunt prevăzute în buget. Reprezentantul Guvernului Orban a spus că legea pensiilor este în vigoare, iar ea va respecta legea. Așadar, pensinarii vor beneficia de creștere de la 1 septembrie. Efectele asupra economiei se vor vedea anul viitor, după cum avertiza Consiliul Fiscal, care spunea că majorarea pensiilor cu 40% va face ca deficitul bugetar să depășească chiar și 6% din PIB.

Violeta Alexandru își cere scuze

Ministrul Muncii are însă și o serie de îngrijorări legate de modul în care interacționează cu pensionarii angajații casei de pensii.

„În acest moment, văd niște obstacole în privința capacității Caselor de Pensii în relația cu pensionarii. Nu comunică suficient. Când se dă decizia de pensionare, să se dea și formularul cum s-a făcut calculul pensiei. Arhiva cărților de muncă este neutilizabilă, nu este scanată. Statul a eșuat în această privință. După ce am conectat casele de pensii la Revisal, voi încerca și la ANAF, acolo unde se vede clar cât a plătit angajatorul. Îmi cer scuze public! Îmi spun oamenii că sunt umiliți, că nu primesc răspunsuri de la Casele de pensii. Dacă nu ai o chemare în lucrul cu oamenii, deja am o problemă. Am o problemă cu managementul Caselor de Pensii. Nu generalizez. În multe Case de pensii, ne plângem că e greu, dar nu găsim soluții. Este o problemă de personal, dar și una de management. Cu șase luni înainte de pensie, oamenii ar trebui să-și pună la punct dosarul pentru a nu mai alerga după hârtii. Eu nu sunt Curtea de Conturi, nici Poliția Română. Ceea ce am găsit în sistem este un slab management”.

Violeta Alexandru, ministrul interimar al muncii

Cu cât cresc pensiile din septembrie 2020 este întrebarea care stă acum pe buzele tuturor. Politicienii se întreabă însă ce se va întâmpla după 2021, când punctul de pensie va crește din nou.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top