Connect with us

OFF THE RECORD

Coronavirusul umple buzunarele bișnițarilor. Farmaciile nu mai au stocuri de măști chirugicale, dar internetul e plin de ele la suprapreț.

Coronavirusul umple buzunarele bișnițarilor care au cumpărat din timp toate măștile chirurgicale din farmacii. Practic, în ultimele două zile măștile medicale nu mai pot fi găsite pe o rază de 50 de kilometri în jurul Bucureștiului. Farmaciile nu mai au stocuri însă internetul e plin de anunțuri. O mască medicală poate să coste de la 10 până la câteva sute de lei. În urmă cu două săptămâni, produsul costa în farmacii între 50 de bani și 6 lei pe bucată.

Unul dintre vânzători a mărturisit pentru OFF THE RECORD că a cumpărat toate măștile din farmaciile din Rahova în momentul în care a aflat că virusul ucigaș a ajuns în Europa. Radu vinde o mască pentru prețul de 19 lei și susține că deja a făcut un profit considerabil. A reușit să cumpere aproximativ 300 de măști pentru care a plătit 1 leu/bucata.

Farmaciștii spun că stocul farmaciilor ar putea fi alimentat abia într-o săptămână cu noi măști. Majoritatea sunt importate din China, însă există și producători europeni. Din cauza restricțiilor impuse de statul chinez, loturile ajung mult mai greu sau deloc. Astfel, lanțurile de farmacii ar putea să întârzie aprovizionarea cu astfel de produse atât de solicitate.

Imaginea zilei vine însă din Coreea de Sud, unde mii de oameni s-au aliniat la coadă la un supermarket pentru a-și cumpăra măști de protecție pentru coronavirus.

Coada a fost surprinsă în localitate Daegu, una dintre zonele în care au fost raportate infectări. Cu excepţia Chinei, Coreea de Sud este ţara cu cel mai mare număr de infectări cu Covid 19

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top