Connect with us
pub
Sursa: as.com

ȘTIRI ROMÂNIA

Coronavirusul a ajuns în Italia. Românii din peninsulă, speriați de virusul mortal.

Coronavirusul a ajuns în Italia. Până în prezent, 59 de persoane au fost diagnosticate cu virusul ucigaș din China, anunță Obervator.tv . Ministerul Afacerilor Externe a constituit un task force la nivelul Ambasadei României la Roma. Specialiștii români sunt în legătură constantă Protecția Civilă Italiană și autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației coronavirusului. Până acum nu există cetățeni români infectați însă situația se poate schimba de la o zi la alta.

MAE recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene pe acest subiect.

În contextul apariţiei unor noi cazuri confirmate de infecţie cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile italiene au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor – Lombardia şi Veneto. VIrusul a ajuns însă și în Torino și Milano.

Coronavirusul a ajuns în Italia și a creat deja victime. Un italian de 78 de ani care fusese testat pozitiv la coronavirus a decedat, a anunţat vineri ministrul italian al Sănătăţii, relatează AFP.

Bărbatul era internat de zece zile în Veneţia , în nordul Italiei, pentru o boală care nu avea legătură cu coronavirusul. Anunţul decesului survine în timp ce toate spaţiile publice au fost închise şi evenimentele sportive şi religioase au fost anulate vineri în Lombardia. În nordul Italiei, autoritățile au luat măsuri speciale în nordul Italiei, din cauza creşterii cazurilor de contaminare. Până în prezent, 59 de persoane au fost diagnosticate cu virusul ucigaș din China.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top