Connect with us
pub

ȘTIRI EXTERNE

Colierul pe care Napoleon i l-a dăruit amantei sale, scos la licitație! Care este prețul de pornire pentru o asemenea bijuterie?

Potrivit Daily Mail, colierul a fost dăruit de Napoleon amantei sale, cu puțin timp înainte ca ea să nască.

Colierul pe care Napoleon i l-a dăruit uneia dintre cele mai importante femei din viața sa a fost scos la licitație. Superbul colier din aur, împodobit cu diamante, este de vânzare acum, în Anglia.

     Bijuteria extravagantă a fost cumpărată de Napoleon I drept cadou pentru amanta sa, contesa Maria Walewska, cu puțin timp înainte de nașterea fiului celor doi, scrie Daily Mail.

Așa arată colierul dăruit de Napoleon, Mariei Walewska.

      Potrivit sursei citate, se crede că Napoleon Bonaparte i-a dăruit Mariei Walewska o bijuterie cel puțin extravagantă, în anul 1810, mai exact, un colier din aur, împodobit cu diamante, pentru a marca nașterea fiului celor doi, spun experții. Conform chitanței, bijuteria a fost vândută pe data de 4 mai 1810, cu doar 6 zile înainte ca Walewska să-l nască pe Alexandre Joseph.

      În acea perioadă, Napoleon I abia se căsătorise cu Marie Louise, ducesă de Parma, și, potrivit zvonurilor,  contesa Walewska l-a respins, inițial, pe „Micul Caporal”, însă nobilii polonezi ar fi fost cei care au convins-o să se răzgândească, cu scopul de a-l convinge pe împăratul francez să le susțină încercările de obținere a independenței față de Regatul Prusia, conform Daily Mail.

      Colierul în cauză a fost creat de bijutierul Johann Gottlob Holub și are nu mai puțin de 11 diamante!

     Superba bijuterie a ajuns în grija unui colecționar olandez, după ce a fost moștenit de mai multe generații ale familiei sale. Olandezul vinde prețiosul colier cu ajutorul C&T Auctions, din Anglia. Conform unui specialist din cadrul casei de licitații care se ocupă de această vânzare, George Champ, „Chitanta originală a colierului a dezvăluit că a fost achiziționat cu o sumă extraordinară și ai fi avut nevoie de averea lui Napoleon să ți-o poți permite și se știe deja că îi plăcea să cumpere cadouri pentru soții și amante.”.

      Potrivit documentelor care datează de la acea vreme, doar în anul 1810, Napoleon a cheltuit 500.000 de franci pe cadouri și bijuterii pentru soția sa, ducesa de Parma, Marie Louise. Colierul dăruit de acesta amantei sale, Maria Walewska, a avut un preț de pornire, în cadrul licitației, de 12.000 de lire sterline.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top