Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Cine este jurnalista italiană care susține că a fost mușcată de soțul Dianei Șoșoacă

Lucia Goracci este unul dintre cei mai respectați jurnaliști din Italia. Femeia are 52 de ani și a debutat în carieră la trustul italian RAI. Are în spate o carieră de mai bine de 20 de ani în jurnalism. Inițial, Goracci a fost prezentator de jurnal, apoi a fost reporter în Orientul Mijlociu, prezentatoare de știri pe Rai 2 și Rai 3 și corespondent special în străinătate în Orientul Mijlociu, America Latină sau în cazul războiului civil din Libia.

Deasemenea , ea s-a ocupat de documentarea cutremurului din Haiti din 2010 și a accidentului din mina San Jose din Chile. În vara acestui an, a fost trimisă la Kabul, acolo unde talibanii preluaseră puterea, relatând operațiunile de evacuare a refugiaților. Pentru că a ținut să transmită evenimentele până în ultimul moment, ea s-a urcat abia în ultimul avion de evacuare trimis de guvernul italian. Ulterior a ales să se reîntoarcă la începutul lunii septembrie în Kabul, pentru a continua să transmită informații despre situația de conflict cu care se confrunta Afganistanul, potrivit Wikipedia.

Jurnalista italiană o acuză pe Diana Șoșoacă de faptul că ar fi sechestrat-o în biroul ei

Potrivit Știrile PRO TV, Goracci se afla în Bucureşti împreună cu o echipă de filmare a postului RAI 1 şi reclamă că incidentul a avut loc în biroul de avocatură al Dianei Şoşoacă. Plângerea a fost formulată luni, după scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde soţul senatoarei a fost audiat pentru ultraj.

„Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie. După acel moment, doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă”, se arată în plângerea citată de antena3.ro.

Şoşoacă a fost nemulțumită de condițiile puse de echipa de televiziune din Italia așa că i-a invitat pe jurnaliști afară. Echipa „a ieşit în hol, dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa zicând că nu ieşim nicăieri. A spus ulterior soţului să sune la poliţie, după ce a început să ţipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă”, a mai notat jurnalista Lucia Goracci, care a subliniat că în acel moment a fugit pe scara blocului.

După aproximativ 10 minute, poliţia s-a prezentat la faţa locului şi soţul senatoarei a început să împingă jurnaliştii italieni. După care soţul senatoarei Diana Şoşoacă i-a smuls masca de pe faţă şi a lovit-o în braţ, după care a muşcat-o de mână.

„M-a muşcat de mână, apoi am ieşit afară”, a adăugat jurnalista. Ziarul italian La Stampa a scris că Goracci a fost „sechestrată cu echipa Rai în România, după intervievarea senatoarei anti-vaccinare Diana Iovanovici Şoşoacă”.

„Senatoarea, după întrebările adresate de jurnalistă privind gestionarea pandemiei în ţară şi condiţiile din spitale, a blocat echipa şi pe Goracci în biroul său, apoi a chemat poliţia. Goracci, percheziţionată şi bruscată, a fost eliberată împreună cu echipa după 8 ore, graţie intervenţiei ambasadei italiene”, a mai scris publicaţia La Stampa, care a publicat şi imagini șocante.

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top