Connect with us
pub

EVENIMENT

Buzăul, mai mare decât Timișoara, Oradea, Iași sau Craiova. Primarul organizează un referendum.

Buzăul, mai mare decât Timișoara, Oradea, Iași sau Craiova. Asta este ambiția primarului din Buzău, Constantin Toma. Edilul a anunțat că vrea să mărească suprafața municipiului prin alipirea unei localități limitrofe. Este vorba despre comuna Țintești. Ținteștiul este situat la sud de Buzău și potrivit inițiatorilor proiectului va oferi posibilități de dezvoltare uriașe pentru buzoieni. Potrivit recensământului din 2011, populația localității este de 4518 locuitori, dintre care peste 90 % sunt români iar restul romi.

Unul dintre motivele alipirii ar putea fi și faptul că primarul din Buzău este originar din Țintești. Edilul are însă și o serie de argumente economice. Pentru a-i convinge pe buzoieni să accepte această propunere, primăria a demarat procedurile pentru organizarea unui referendum local.”Avem intenţia ca referendumul să îl organizăm în prima duminică din luna octombrie. De ce Ţinteşti? E adevărat, este comuna în care m-am născut şi am crescut, dar din punct de vedere geografic, strategic este cea mai bună variantă prin această unire a Buzăului, pentru că Buzăul nu mai are terenuri, nu mai are unde să se dezvolte”, a declarat primarul Buzăului.

„Cel mai mare avantaj al unirii municipiului Buzăului cu comuna Ţinteşti este faptul că terenurile din Ţinteşti încep chiar din spatele zonei industriale, iar viitoarea autostradă A7, Ploieşti – Buzău – Râmnicu Sârat – Focşani – Paşcani – Siret, va trece aproximativ pe la jumătatea distanţei dintre Bulevardul Industriei din Buzău şi satul Pogonele din comuna Ţinteşti.

Zona economică a oraşului trebuie să se dezvolte de o parte şi de alta a viitoarei autostrăzi, avându-se în vedere că există o supracapacitate a utilităţilor în zona industrială, respectiv energie electrică, gaze naturale, apă şi canalizare.” a adăugat Constantin Toma într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Bursa.ro

Referendumul va fi organizat pe 26 septembrie

Referendumul de la Buzău și Țintești va fi organizat în data de 26 septembrie. Ambele consilii locale au votat în aceeași zi această inițiativă. Astfel, pentru ca unirea să poată avea loc este nevoie de o prezență la urne de minimum 30%. În cazul în care votul va fi pentru alipirea de municipiu, rezultatul referendumului va fi validat și de Parlament care va emite o lege pentru ca Buzăul să se extindă la sud. Din acel moment, Buzăul va crește de la 7200 de hectare cât are în prezent la 15 000 de hectare.

Off the Record.ro va organiza și un sondaj live în care buzoienii pot să-și exprime votul anticipat iar rezultatele acestuia vor fi făcute publice la începutul lunii septembrie,

Continue Reading
Advertisement pub
To Top