" > Bursa SUA a căzut din cauza coronavirusului. Economist-vine apocalipsa
Connect with us

ȘTIRI EXTERNE

Bursa SUA a căzut din cauza coronavirusului. O zi istorică

Bursa SUA a căzut din cauza coronavirusului. Potrivit profit.ro, indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York a căzut cu peste 1.000 de puncte pe fondul știrilor negative legate de coronavirus. S-a înregistrat astfel cel mai mare declin în puncte din istoria de 100 de ani de când este măsurat. Cel mai spectaculos este picajul indicelui Dow Jones Average Industrial care a căzut cu 1190,95 de puncte. Valorile acestuia sunt azi mai reduse decât au fost la ultima cădere, din 2017, de 1000 de puncte. Dacă privim retroactiv, îngrijorările economiștilor sunt chiar mai mari pentru că valoarea indicelui Dow Jones este chiar mai scăzută decât a fost în Joia Neagră, momentul care a declanșat dezastruoasa criză economică din 1929-1933.

Bursa SUA a căzut din cauza coronavirusului mai tare decât în Joia Neagră.

Indicele S&P500 al Bursei de la New York a coborât cu 4,42%. Cauza ar fi, spun jurnaliștii profit.ro, o exacerbare a vânzărilor pe piețele financiare internaționale pe măsură ce apar noi informații despre extinderea epidemiei cu coronavirus.

Un economist american, a declarat pentru Bloomberg că „Acțiunile și bondurile spun că suntem sortiți Apocalipsei”. Chris Rupkey, economist-șef la MUFG Union Bank, citat și de profit.ro este de părere că lucrurile vor lua o întorsătură care ar putea arunca economia SUA într-o criză fără precedent. Mesajele Organizației Mondiale a Sănătății care afirmă că noul coronavirus are potențialul de a provoca o pandemie nu fac decât să crească îngrijorările în piața de capital și să determine fluctuații majore pe bursă, în defavoarea notelor de trezorerie ale SUA.

Vezi și ce fac autoritățile române pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Continue Reading
To Top