" > Bolnavii de tiroidă au rămas fără tratament. Nici medicamente pentru diabet nu prea se mai găsesc - Off the record
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Bolnavii de tiroidă au rămas fără tratament. Nici medicamente pentru diabet nu prea se mai găsesc

Bolnavii de tiroidă au rămas fără tratament în plină epidemie de coronavirus, Medicamentul Euthyrox, unul dintre cele mai cunoscute medicamente folosite în de bolnavii care s-au operat de glanda tiroidă, nu se mai găseşte în farmaciile din ţară. Încă nu se ştie nici data la care acesta va reveni în farmaciile din întreaga țară. Medicii și farmaciștii le recomandă pacienților să întrebe periodic dacă medicamentul a ajuns pe rafturi. Totodată, dacă suferiți de alte boli cronice și sănătatea dumneavoastră depinde de un medicament, e bine să păstrați legătura telefonic cu medicul de familie.

Photo by Tbel Abuseridze on Unsplash

Medicul specialist vă poate ajuta și cu prescrierea unui alt medicament cu aceleași funcții, dacă acest lucru este posibil. Cadrele medicale recomandă totodată răbdare în această situție în care multe medicamente lipsesc din farmacii. De vină ar fi criza prin care trec transportatorii din cauza măsurilor speciale luate de mai multe state. În lipsa Euthyrox, bolnavii cu afecțiuni tiroidiene pot avea probleme cardiace, stări de nervozitate sau stres. În cazul femeilor însărcinate, pot apărea probleme la făt.

Epidemia de coronavirus a dus la închiderea fabricilor din China și a lovit lanțurile de aprovizionare, potrivit South China Morning Post. Nici azi nu sunt deschise toate fabricile.  Astfel, aprovizionarea cu medicamente ar putea să mai dureze. Între timp, farmaciștii caută soluții pentru a debloca lanțul de evenimente care a dus la această criză. Unele proceduri de import ar putea duce însă la creșterea costurilor. Implicit, asta va duce și la scumpirea medicamentelor atât de căutate de pacienți.

Producătorii din România importă 75-80% din materiile prime pentru medicamente din China. Așadar, e de înțeles de ce stocurile s-au epuizat rapid. Partea bună a lucrurilor este faptul că în China, numărul de îmvolnăviri este în scădere.

Vezi ce decizie a luat Crucea Roșie Română în plină epidemie de COVID-19.

Continue Reading
To Top