Connect with us
pub

SOCIAL

Bărbatul din Reșița, suspect de coronavirus, nu are virusul ucigaș.

Bărbatul din Reșița, suspect de coronavirus, nu are virusul ucigaș-au anunțat autoritățile după verificările făcute de specialiștii de la Institutul Matei Balș din capitală. Asistentul medical care s-a prezentat la spitalul din Reșița miercuri, s-a întors din Germania pe 7 februarie, unde a tratat 4 persoane infectate cu coronavirus. El a lucrat acolo până pe 5 februarie și odată întors în România a început să prezinte simptome suspecte. Tînărul de 25 de ani s-a prezentat la spital cu febră și tuse puternică la spitalul din Reșița. De acolo, a fost transferat de urgență și izolat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” Timişoara. Infecția cu coronavirus a fost infirmată de directorul Institutului de boli infecțioase „Matei Balș”, dr. Adrian Streinu Cercel.

Alexandru Rafila, președintele preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat la Realitatea Plus că „nu sunt simptome specifice pentru infecția cu coronavirus. Infecția cu coronavirus se confirmă pe baza unor teste de laborator. Personal aștept rezultatele acestei investigații. În ceea ce privește riscurile, trebuie verificat dacă într-adevăr acest pacient a avut contact cu persoane infectate cu coronavirus.”

Probele recoltate la Timișoara au fost transportate la Institutul Matei Balș din capitală, singura unitate medicală din România care poate pune diagnosticul de infecție cu coronavirus. Instituția a confirmat ulterior că nu est vorba despre coronavirus.

Continue Reading
Advertisement pub
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top