" > Autoritățile sunt în alertă. Verifică traseul italianului bolnav de coronavirus
Connect with us

EVENIMENT

Autoritățile sunt în alertă. Românii au luat cu asalt magazinele

Autoritățile sunt în alertă. MAI a declanșat în această seară o anchetă epidemiologică. Traseul italianului infectat cu coronavirus care a vizitat România între 18 și 22 februarie este refăcut. Toate persoanele cu care el a luat contact vor intra în carantină, fie că vorbim de rude, partenerii săi de afaceri sau vecinii soacrei din Craiova. Toți vor fi testați pentru coronavirus și vor sta 14 zile la izolare.

Între timp, românii au luat cu asalt magazinele din toată țara. În București, rafturile goale au ajuns deja virale pe internet, deși în România nu este confirmat încă nicin caz de infecție.

„Și dacă se confirmă vreun caz, tot nu este un motiv de panică. Chiar dacă se confirmă vreun caz veți vedea tot anchete epidemiologice cum vedeți acum. Panica automat duce la agravarea situației nu la îmbunătățirea ei. În momentul în care comunicăm anumite măsuri, oamenii să respecte aceste măsuri.”

Raed Arafat, la Antena 3

Primele persoane sancționate deja de polițiști pentru că au încălcat carantina

Potrivit ȘtirileProtv.ro,mai mulți români s-au ales deja cu dosar penal după ce au încălcat regulile de carantină la domiciliu.

Primele persoane care au dosar penal pentru că nu au respectat măsurile stricte de izolare la domiciliu sunt trei chinezi, doi bărbați și o femeie, care dețin un magazin în orașul Roznov din județul Neamț.

Cei trei, întorși recent din China, riscă acum să ajungă după gratii. Asta pentru că nu au așteptat în casă cele 14 zile obligatorii, deși au fost avertizați oficial.

Conform legii, riscă să fie amendați sau chiar să facă închisoare, dacă cineva se va îmbolnăvi din cauza lor. Cert este că testele pentru coronavirus, în cazul lor, sunt negative.

Cei trei patroni chinezi au fost în zona Shanghai și s-au întors în țară pe 12 februarie.Ei au aterizat pe aeroportul Henri Coandă, spun polițiștii. De atunci ar fi trebuit să nu iasă din casă timp de 14 zile, după cum le-au transmis cei de la DSP Neamț, la întoarcerea în țară.

Vezi și cum coronavirusul umple buzunarele bișnițarilor cu măști chirurgicale.

Vezi cum se comportă românii de frica virusului din China.

Continue Reading
To Top