" > Așa arată testele rapide pentru depistarea coronavirusului
Connect with us

SOCIAL

Așa arată testele rapide pentru depistarea coronavirusului. Seamănă cu cele de sarcină

Sursa foto- Marius Popescu, consultant politic

Așa arată testele rapide pentru depistarea coronavirusului. Dispozitivele care au fost folosite pentru testarea unor persoane din București arată ca testele de sarcină.

„Se pun câteva picături de sânge în orificiul în dreptul căruia este litera „S”. Se așteaptă 20 minute. Când e o liniuță e de bine. Când sunt trei…” a scris pe pagina sa de socializare consultantul politic Marius Popescu. Rezultatul testului este gata după aproximativ 15 minute.

Cel mai probabil, cele două teste sunt dintre cele efectuate săptămâna trecută la Parlament. Totul după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Și persoanele fizice se pot testa la cerere dacă vin din afara granițelor. Dacă însă nu recomandă specialiștii DSP această testare, atunci pacienții vor fi nevoiți să scoată din buzunare peste 100 de euro pentru un test efectuat la o clinică privată. Recomandarea medicilor este ca aceste teste să nu fie folosite de oameni fără simptome, întrucât va fi nevoie de ele pentru testarea celor care au cu adevărat nevoie.

În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să nu vă deplasați la medic sau la spital/urgență.
Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi.
În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112.
Dacă aveți simptome specifice, efectuarea unui test pentru coronavirus nu este obligatorie și nici urgentă. Decizia de a efectua acest test aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte.
Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă.

Vezi ce medicamente au dispărut din farmacii.

Continue Reading
To Top