Connect with us

SOCIAL

Amenzi maxime în cazul suspiciunii de toxiinfecție alimentară în jud. Alba

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba au efectuat controale amănunțite la o unitate de tip braserie din Alba Iulia, în urma unor sesizări din partea consumatorilor care s-au prezentat la spital cu probleme digestive, grețuri, vărsături si scaune diareice.

Photo by Olga Kononenko on Unsplash

În urma rezultatelor preliminarii s-au constatat următoarele deficiențe: lipsa cursurilor de intruire privind noțiuni fundamentale de igienă și neefectuarea operatiunilor de igienizare si dezinfecție a ouălor.

Pentru aceste deficiențe s-a aplicat o amendă contravențională cumulată pentru cele 2 neconformități, administratorului unității,  în cuantum de 2.600 de lei, conform HG. 857/2011(acesta fiind maximul prevăzut de legislație pentru cele două neconformități). De asemenea s-a aplicat și sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la remedierea deficiențelor constatate și primirea rezultatelor de laborator.

Personalul de specialitate al DSP Alba a recoltat teste de sanitație și o probă de apă, care vor fi analizate în cadrul aboratorului propriu. După primirea rezultatelor de laborator vor fi luate și alte măsuri dacă va fi cazul.

Citește continuarea pe realitateateadealba.net.

Continue Reading
Advertisement pub
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top