" > Alertă de poluare în CAPITALĂ.Aerul este mai poluat decât de obicei
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Alertă de poluare în CAPITALĂ. Aparatele care monitorizează calitatea aerului au înregistrat valori peste cele din zilele normale

Alertă de poluare în CAPITALĂ. Valori crescute faţă de cele normale au fost semnalate vineri noapte și sâmbătă dimineață în București. Asta chiar dacă mulți bucureșteni deja nu mai folosesc mașinile iar multe firma nu mai funcționează.

  • Cele mai ridicate înregistrări ale gradului de poluare au fost in zonele: Iuliu Maniu, Expoziției,Băneasa Nord.
  • Cel mai scăzut nivel de poluare înregistrat în București a fost în zona Universitate.
  • Poluare peste cote prevăzute (PM2,5) în zonele: Mihalache, Calea Moșilor, Piața Romană

NORME LEGALE

Conform https://aerlive.ro/ica/bucuresti/, ”poluarea atmosferică este reprezentată de prezența particulelor în suspensie și a gazele nocive din aer”.

Particulele în suspensie (PM10 si PM2,5) reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid. Acest grup complex de poluanți variază în funcție de: dimensiune, formă, compoziție și origine.

  • Particulele mai mari sunt filtrate în nas și gât și nu provoacă probleme;
  • Particulele mai mici se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni. Acestea pot provoca probleme de sănătate, fiind clasificate în două tipuri:
    • PM10 – de aproximativ 10 micrometri;
    • PM2,5 – particulele mai mici decât cele de 2,5 microni.

Declarația ministrului de mediu

Ministrul Mediului, Costel Alexe a anunțat pagina sa oficilă de facebook că Bucureștiul este pentru a 3 a zi consecutiv, după ora 20 ”sub asediul fumului dens și al mirosului sufocant de anvelope și mase plastice arse!”.

Alertă de poluare în CAPITALĂ. MĂSURI LUATE:

Acesta a precizat că a discutat cu Marcel Vela și a solicitat suportul Jandarmeriei și înaintarea plângerilor penale către organele de anchetă.

”Având în vedere că ultimele controale s-au lăsat cu amenințări și integritatea fizică a inspectorilor de mediu și a forțelor de ordine a fost pusă în pericol, am discutat și în această seară cu Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru suportul Jandarmeriei și înaintarea plângerilor penale către organele de anchetă!

Bucureștenii trebuie să știe că suntem permanent pe teren și facem toate eforturile pentru a destructura activitățile care generează poluare în capitală!”, a declarat Costel Alexe pe pagina sa oficilă de facebook.

Continue Reading
To Top