Connect with us

BREAKING NEWS

A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani.

Benone Sinulescu s-a stins din viață astăzi în jurul orei 15. Cauza decesului pare să fie o penumonie severă care i-a complicat starea de sănătate.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.

A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.

El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, soția lui Benone Sinulescu.

Unde îi plăcea lui Benone Sinulescu să stea în copilărie

Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare din SIRIU, județul Buzău, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Una dintre cele mai frumoase melodii cântate de artist este piesa „Cât e Siriul de mare” în care aduce o odă meleagurilor în care a copilărit. Benone Sinulescu participa an de an la festivalul care poartă numele acestei melodii. Autoritățile locale vor duce mai departe această tradiție și vor continua festivalul care îi va purta numele.

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top