" > A devenit erou național după ce a murit din cauza coronavirusului
Connect with us

EVENIMENT

A devenit erou național după ce a murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre un medic de doar 26 de ani

A devenit erou național după ce a murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre un medic din Pakistan, anunță Agerpres.

Un guvern regional din Pakistan a anunţat că titlul de ‘erou naţional’ va fi conferit unui medic tânăr care a decedat după ce a contractat COVID-19 în timpul depistării contaminărilor cu noul coronavirus printre pelerinii care se întorceau din Iran, potrivit dpa.

A devenit erou național Osama Riaz (26 de ani) dar a murit duminică seara în regiunea Gilgit-Baltistan. El a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

    ‘Lui Osama Raiz i se va decerna titlul de erou naţional’, a declarat luni Faizllah Faraq, un purtător de cuvânt regional.

    Decesul lui Raiz ridică la cinci numărul morţilor în urma contaminării cu noul coronavirus în Pakistan, unde până la ora actuală s-au înregistrat 799 de cazuri confirmate, a indicat Ministerul Sănătăţii pakistanez.

    Peste 150 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 12 ore.

    Guvernul provinciei Sindh, în sudul ţării, zona cea mai afectată de noul coronavirus, cu o populaţie de 47 milioane de locuitori, a impus restricţii de circulaţie de 15 zile în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, dar guvernul federal se opune aplicării acestor restricţii la nivel naţional.

    Oficiali pakistanezi au avertizat că numărul persoanelor contaminate ar putea creşte puternic în următoarele zile din cauza condiţiilor precare în taberele în carantină administrate de guvern, unde în camere stau mai mulţi pacienţi fără a se respecta distanţa necesară între ei.

    Pakistanul, a cincea ţară din lume ca populaţie, cu 220 de milioane de locuitori, are un sistem de sănătate precar. El dispune în prezent doar de 2.300 de ventilatoare pentru respiraţie asistată şi se confruntă cu o penurie de echipamente de protecţie pentru personalul medical. 

Implică-te și tu în campania #RomâniaSănătoasă.

Continue Reading
To Top