" > A apărut bișnița cu teste COVID FALSE Off the record -
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

A apărut bișnița cu teste COVID fals negative. 3 persoane au fost arestate.

A apărut bișnița cu teste COVID false. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni bulgari care au încercat să intre în ţară cu teste negative pentru infecţia cu COVID-19, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică, având în vedere că Bulgaria se află pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Potrivit Poliției de Frontieră. în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, la intervale diferite de timp, doi cetăţeni bulgari care, pentru a li se permite intrarea în ţară în contextul pandemic actual, au prezentat reprezentanţilor DSP rezultatele negative ale unor teste pentru detecția infecției SARS-COV-2.

Echipa comuna de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari au efectuat verificări suplimentare. Cu această ocazie au constatat că testele nu au fost eliberate de clinica menționată în documentele prezentate.

Cetăţenii bulgari, în vârstă de 40, respectiv 54 de ani, au declarat faptul că au procurat testele false din Bulgaria, contra sumei de 50 de euro fiecare. Totul cu intenţia de a li se permite intrarea în România fără a le fi aplicate măsurile de sănătate publică de către autorităţile competente. Bulgaria se află pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Ulterior, bărbații au fost preluați de polițiștii bulgari și duși la audieri. În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră giurgiuveni s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, fiind depistaţi mai mulți cetățeni bulgari care au încercat să intre ilegal în țară folosindu-se de teste pentru detecția infecției SARS-COV-2 false, din care reieşea rezultat negativ la SARS-COV-2.

Mai multe informații, pe OFF THE RECORD.RO

Continue Reading
To Top