Connect with us

BREAKING NEWS

7 români au murit în accidentul aviatic de la Milano. Printre ei, cel mai bogat român

7 români au murit în urma prăbușirii avionului care a îngrozit Italia arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat. La manșa avionului de mici dimensiuni se afla omul de afaceri Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români.

Totodată, MAE anunță că până la ora transmiterii acestei știri, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară. „Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, mai transmite MAE, citat de Libertatea.ro.

Autoritățile italiene au transmis presei că radarele au observat o deplasare ciudată a aeronavei. Avionul care decolase de pe aeroportul din Linate, aflat lângă Milano, s-a prăbușit la 3 minute după ce s-a ridicat de la sol. Destinația celor 8 pasageri era Sardinia. Potrivit primelor informații, pilotul era chiar Dan Petrescu, un miliardar român de 68 de ani a cărui avere se ridică la 3 miliarde de euro. Petrescu avea afaceri în domeniul imobiliarelor și comerțului și era recunoscut ca fiind unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri. Alături de el au pierit în accident soția și fiul său.

Ceva s-a întâmplat la 16 secunde de la decolare

Avionul pe care îl pilota afaceristul român este un Pilatus PC 12. Aeronava este considerat un SUV al avioanelor de mici dimensiuni deoarece se descurcă bine în medii mai puțin favorabile altor avioane și poate ateriza și în condiții mai grele. Acesta este produs în Elveția și costă aproximativ 4.3 milioane de dolari.Multe companii închiriază astfel de avioane oamenilor cu dare de mână pentru 1800 de dolari pe oră. Avionul care s-a prăbușit avea o vechime de 6 ani și numărul de înregistrare YR-PDV, potrivit FlightRadar24. Experții care monitorizau zborul au observat că pilotul a întâmpinat dificultăți după 16 secunde de la decolare.

Pilatus 12 c

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o clădire în renovare. DIn fericire, aceasta nu era ocupată de nimeni la momentul respectiv, ora 14 05, ora României. Impactul a fost unul foarte puternic. Flăcările au cuprins imediat tot blocul dar și vehiculele parcate pe stradă. După impact, flăcările au cuprins blocul iar oamenii din jur s-au speriat îngrozitor. La câteva sute de metri se află un cartier rezidențial. Mii de oameni ar fi putut fi victimele acestui accident.

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top