" > 100.000 de lei, donați pentru dotarea Spitalului Judetean Sibiu -
Connect with us

SOCIAL

100.000 de lei, donați pentru dotarea Spitalului Judetean Sibiu

100.000 de lei, donați pentru dotarea Spitalului Judetean Sibiu. Opera de binefacere este făcută de fundaţia unei clinici private. Scopul acesteia este achiziția a două paturi complet echipate pentru Secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, potrivit paginii oficiale de Facebook.

    ”Am hotărât să sprijinim dotarea Spitalului Judeţean Sibiu cu suma de 100.000 lei, care va fi folosită prioritar pentru achiziţionarea a 2 paturi echipate complet pentru secţia ATI. Suma face parte din rezerva noastră pentru misiunea operatorie pediatrică din martie 2020, misiune care din păcate a trebuit amânată. Avem încredere că sponsorii şi donatorii care ne-au fost alături ne vor ajuta să reconstituim bugetul atunci când vom reprograma operaţiile cardiace ale copiilor”, anunţă fundaţia spitalului privat.

    ”Din ce promisiuni avem până acum şi ce contracte am semnat, cred că vom depăşi un milion de lei, din donaţii. (…) Nu a mai fost aşa ceva până acum. Lumea se mobilizează, atât persoane fizice, cât şi companii. Este incredibil”, a declarat Cornel Benchea, conform Agerpres.

     Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu speră să poată achiziționa aparatura necesară testării pentru coronavirus pană la finalul saptamanii. Minim doi angajaţi de la laboratorul Spitalului Judeţean vor merge marți la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti pentru a învăța să efectueze testele pentru coronavirus, potrivit Agerpres.

    În momentul de față, în Secţia de Infecţioase din Sibiu sunt internaţi opt pacienţi suspecţi de coronavirus, cărora li s-au recoltat probe pentru a se face testul.

Vezi câte cazuri de Covid-19 sunt în județul Sibiu.

Continue Reading
To Top